Café ’t Hingen

Op den Dijk 2 A

Verenigingen Café ’t Hingen


hingen

Ons Café is een thuishaven voor de vele verenigingen die de opvallend actieve kern rijk is. Van Jeugdvastelaovesvereniging De Sprènkhane tot Schutterij Wilhelmina, van Buurtvereniging St. Antonius tot voetbalclub FC Hingen, van het Speeltuincomité tot Golfbiljartclub Hingen: allen weten zij de weg naar de hoeskamer van ’t Hènge te vinden. Onder het toeziend oog van schaapherder Lei en zijn trouwe viervoeter Stuup kunnen ook zij hier hun activiteiten ontplooien. Kortom: Café ’t Hingen, altied get te doon.


Schutterij Fluit- en Trommelkorps Wilhelmina Hingen


hingen

In 1908 is de Schutterij opgericht en telt op dit moment zo'n 80 geuniformeerde leden. De schutterij bestaat uit een fluit- en trommelkorps dat o.l.v. Maurice Coumans wekelijks repeteert op dinsdagavond in Café 't Hingen. Verder bestaat de schutterij uit een marketenstergroep, officieren en de geweerdragende manschappen. Op zaterdag is de wekelijkse schietavond op de schuttersaccomodatie gelegen aan Op Den Dijk 28. De schutterij neemt deel aan vele aktiviteiten, zoals 4 bondsschuttersfeesten, OLS en ZLF, Vastelaovesoptocht enz. Tevens luistert het korps jaarlijks de H. Mis op met Palmpasen en neemt de vereniging deel aan de processie. Jaarlijks organiseert de schutterij het vogelschieten en het nu al legendarische sjöttegolf.

www.wilhelmina-hingen.nl


Sprènkhane


hingen

De Sprènkhane Henge 1995
1 x 11 jaor Jubileum Sprènkhane
Geplaatsjt Zôndig 26 fibberwarie 2006

Jeugvastelaovesvereniging "de Sprènkhane" van 't Hènge

In 1995 werd mede op initiatief van Thei Golsteijn (destijds uitbater van Café 't Hingen) Joeri Slangen als eerste jeugdprins uitgeroepen. Aanvankelijk ging dat enigszins "met stille trom''. Vervolgens pakte een aantal mensen zich samen om aan dat gebeuren vaste vorm te geven. Dat leidde tot de oprichting van genoemde jeugvastelaovesvereninging. Meteen na de kermis starten bereidwillige ouders met het wekelijks oefenen met de kinderen die graag iets leuks op de planken willen brengen tijdens het jeugprins oetrope. Deze middag vindt gewoonlijk de zondag voor de kènjeroptoch plaats. Deelname aan deze optocht vormt het hoogtepunt van de festiviteiten voor de nieuwe "heerser". Verder is er het jaarlijkse Sprènkhanebal, Vlagstrieke, en Hieëringbiete


Voetballers Fc Hingen


hingen

F.C. Hingen is dè veteranen voetbalclub van: 't Hènge

Wij spelen onze wedstrijden op zaterdagmiddag om 17.00 u.

Onze thuiswedstrijden worden gespeeld op het terrein van RIOS'31 te Pey-Echt.

Na de wedsrijd met de tegenstander voor een hapje en een biertje naar Café het Hingen !...(na)bespreking van de wedstrijd...

www.fchingen.nl


Golfbiljart GBCH Hingen


hingen

Golfbiljart

De sport heeft een overkoepeld orgaan, namelijk de Nederlandse Golfbiljart Bond die ook de reglementen samenstelt. De N.G.B. bestaat al ruim 40 jaar en is onderverdeeld in een aantal districten. Deze districten organiseren diverse evenementen, waaronder een competitie.

GBCH HIngen: Golfbiljartclub Hingen speelt hun competitie in de hoofdklasse district Echt. De thuiswedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond in Café het Hingen.


dartvereniging 't Hingen


hingen

Uitkomend in de 5de klasse RWDC

De RWDC werd in 1975 opgericht als overkoepelend orgaan voor Roermondse Dartsverenigingen. Later werd dit uitgebreid met verenigingen uit de omliggende gemeenten.

Voor het seizoen 2014-2015 zijn 44 verenigingen met in totaal zo'n 600 leden aangesloten bij de RWDC. Er nemen in totaal 84 teams, verdeeld over 7 klassen, deel aan de competitie.


Supportersclub Kyro Verstraeten


hingen

www.kyro.nl

De voormalige supportersclub "Kyro Verstraeten", organiseert jaarlijks de "Kyro Verstraeten Memorialrit".


Buurtvereniging St Antonius-put Hingen


hingen

Buurtvereniging ’t thaal


hingen