Café ’t Hingen

Op den Dijk 2 A

Nieuws - Agenda: september 2015


11 September oktoberfest


Op 11 september "geht es los"
met de oktoberfestband Knallerman...
de Legata's Lederhosen Power band...
Duits bier en eten!

hingen


Nieuws - Agenda: september 2015


23 September Mosselavond


Opgeven kan in het Café...

hingen


Nieuws - Agenda: augustus 2015


"de Kyro Verstraeten Memorialrit"

De voormalige supportersclub "Kyro Verstraeten" nodigt u uit om deel te nemen aan hun jaarlijkse motortoertocht: "de Kyro Verstraeten Memorialrit"
Deze vindt plaats op Zondag 26 juli. Aanvang/inschrijving tussen 10.00- 12.00 uur en start vanaf 10.30 uur bij Café `t Hingen

kyro


Nieuws - Agenda


(Her)opening café ’t Hingen

Café ’t Hingen bekende dorpscafé in de kern Hier Is Nederland Goed En Netjes, heeft nieuwe uitbaters. Nicole Joris en partner Rob, die tot voor kort de scepter zwaaiden in Café Bravoure aan de historische Plats in Echt, gaan de komende jaren proberen de kern Hingen verder voort te stuwen in de vaart der volkeren. En hoe kun je dat beter doen dan door het exploiteren van een horecaetablissement waar de hele Hingender gemeenschap over de vloer komt. Op zondag 8 maart aanstaande is het zover want dan gaat vanaf ongeveer 15.00 uur de officiële (her)opening plaatsvinden na een korte inwerkperiode met als absoluut hoogtepunt de prijsuitreiking van de optocht door Groat Pej op vastelaovesmaondig. Voor de (her)opening worden geen persoonlijke uitnodigingen verstuurd, iedereen is gewoon van harte welkom. De feestelijke heropening wordt muzikaal omlijst door Schnitzler Pjotr alias Peter Schnitzel en Legata Lederhosen Power. Binnenkort zullen er in het horecapand nog wat verbouwingen en aanpassingen worden doorgevoerd. Zo krijgt Café ’t Hingen in de toekomst de beschikking over twee grote terrassen, ideaal voor de vele fietsers en wandelaars die met name in de zomermaanden richting natuurgebied ’t Marissen trekken.

Op het terras (en natuurlijk ook binnen in het café) kan gekozen worden uit maar liefst 30 verschillende biersoorten. Ook terug van heel even weggeweest: de aangeklèdje tas kóffie van Nicole. Je kunt een kop koffie aankleden en je kunt ze aankleden. De manier waarop Nicole Joris dat doet (en deed in Café Bravoure) is bijzonder te noemen en haar bakkie troost geniet dan ook bekendheid in de hele regio. Een belangrijke functie van Café ‘t Hingen blijft natuurlijk het thuishaven zijn voor de vele verenigingen die de opvallend actieve kern rijk is. Van Jeugdvastelaovesvereniging De Sprènkhane tot Schutterij Wilhelmina, van Buurtvereniging St. Antonius tot voetbalclub FC Hingen, van het Speeltuincomité tot Golfbiljartclub Hingen: allen weten zij de weg naar de hoeskamer van ’t Hènge te vinden. Dat is al sinds mensenheugenis zo en dat zal ook altijd zo blijven. Maar ook verenigingen en organisaties van buiten de kern Hingen zijn er regelmatig te gast. Onder het toeziend oog van schaapherder Lei en zijn trouwe viervoeter Stuup kunnen ook zij daar hun activiteiten ontplooien. Kortom: café ’t Hingen, altied get te doon.

Tekst: Jos Meeuws

Opening Zondag 8 maart 2015